Finansiering
Huvudsida

Kontaktuppgifter

FordonsCompaniet RN AB

Gullbernavägen 10

371 47 Karlskrona

Telefon: 0455-59555

Finansiering

Vi löser finansiering antingen via DNB nor eller Santander. I samtliga finansieringar med DNB nor eller Santander ingår alltid 2 veckors fri försäkring på din bil.

 

Det finns många anledningar till varför det är mer fördelaktigt med en bilfinansiering via ett finansbolag jämfört med att till exempel ta ett vanligt banklån. Bland annat använder du bilen som säkerhet och kan dessutom välja mellan olika avbetalningsformer och hyresupplägg. Du betalar av per månad och har möjlighet att komplettera med ett flertal tilläggstjänster som till exempel serviceavtal. Allt samlat på en månadsfaktura där du får en tydlig överblick.

 

Varför vända man sig till ett finansbolag?

Du kan köpa din bil redan idag.

Genom att låta ett finansbolag finansiera köpet behöver du inte vänta flera år tills du har sparat ihop pengarna. I stället betalar du en låg summa varje månad precis som du idag gör med hyran, telefonen och dina andra räkningar. Och genom att bilen blir din säkerhet för lånet går det snabbt och enkelt att ordna.

 

Du behöver inte inteckna ditt hus.

Om du köper bilen med finansiering betalar du av skulden på kort tid och utnyttjar bilens värde som säkerhet för lånet. När du lånar på ditt hus tvingas du däremot att betala av på bilen under lika lång tid som ditt huslån. Vilket innebär att du fortsätter att betala långt efter det att bilen hamnat på skroten. Dessutom måste du betala två procent av det lånade beloppet i en inteckningsavgift. För att inte tala om de 375 kronor du tvingas betala för varje pantbrev du tar ut.

 

Du behöver inte sälja dina aktier eller fonder.

Att spara i aktier eller fonder är ett långsiktigt sparande eftersom vinsten eller förlusten uppstår först när du säljer. Ju längre du kan behålla ditt sparande, desto större kan alltså vinsten bli. Dessutom tvingas du betala 30 procent i skatt på vinsten vid en försäljning, vilket gör att du måste sälja mer än vad du egentligen behöver för att betala bilen. Med antingen DNB nors eller Santanders finansieringslösning kan du behålla dina fonder och ge dem en chans att öka ytterligare i värde.

 

Du slipper att använda dina sparade pengar.

Tanken med ditt sparkapital är att det ska vara en buffert. Så istället för att lägga alltihop på en bil räcker det med att du använder lite grann för att betala kontantinsatsen på 20 procent. Du kan behålla din trygghet och får istället en löpande utgift varje månad som du kan betala med din lön. För du skulle väl inte använda dina sparpengar för att betala hela årets hyra redan i januari?

 

Du behöver inte boka tid hos banken eller vara beroende av dina föräldrar.

Att gå till banken för att låna pengar tar ofta väldigt lång tid. Dessutom tar banken för det mesta en högre ränta eftersom de inte vill använda bilens värde som säkerhet. För att inte tala om alla avgifter som tillkommer. Och att låna av dina föräldrar är kanske enkelt, men samtidigt kan det ju vara skönt att stå på egna ben någon gång.

 

Om du har fast inkomst av tjänst eller rörelse så är det inga problem att låna till bilen hos DNB nor eller Santander. Det tar bara några minuter.

 

För att få den bästa överblicken bör du besöka respektive finansbolag. här är en direkt länk till vardera hemsida.

 

 

Vad erbjuder DNB nor?

DNB nor ger dig möjlighet att köra den bil du vill ha oavsett om du funderar på att köpa, hyra eller leasa din nästa bil. DNB nor ger dig även tillgång till ett flertal tilläggstjänster som kommer att underlätta ditt bilinnehav. Förutom finansiering av din bil erbjuder DNB nor även ett flertal tilläggstjänster såsom Bilförsäkring, Bilgaranti, Låneskydd, Serviceavtal. För dig som kund innebär det "Allt på en faktura" där du får en tydlig överblick över dina bilrelaterade kostnader. Vid tecknande av nytt billån erbjuder DNB nor fritt låneskydd under de tre (3) första månaderna.(Gäller för privatpersoner under 65 år samt för egenföretagare).

 

DNB Bilförsäkring är en specialförsäkring för dig som finansierar din nyinköpta privata eller företagsägda bil hos DNB nor. Har du en privatägd bil ingår försäkringen automatiskt och DNB nor bjuder på de två första veckorna. Sedan får du 35 % rabatt de första sex månaderna när du tecknar försäkringen för ett år. DNB Bilförsäkring Företag är skräddarsydd för dig som använder bilen i ditt företag. Den ger bland annat ersättning för hyrbil och för firmans saker om de stjäls ur din lätta lastbil.

 

Lägre självrisk

Med DNB nor har du en Självriskreducering sänks självrisken med 3 000 kr om din bil skadas vid skadegörelse, godkänd parkeringsskada eller djurkollision. Gäller för privatägd bil.

 

Förlängd maskinskadeförsäkring

Utökat skydd för motor, elektronik och växellåda ända upp till 15 000 mil, eller upp till 8 år.

 

Drulleförsäkring

Tappat bort nyckeln? Tankat fel bränsle? Spillt kaffe? Om oturen skulle vara framme ersätter DNB nor bland annat skador inuti bilen som du eller en medresenär orsakat.

 

För ytterligare information gå in på

DNB nors hemsida

 

Vad erbjuder Santander?

Låneskydd och bilförsäkring

Under den första tiden ingår både låneskydd och bilförsäkring i billånet. Allt för att du ska känna dig trygg – vad som än händer.

 

Skräddarsytt lån

Hos Santander får du alltid en betalplan som gör att du betalar av lånet i rätt takt. På det sättet står du inte med ett för stort lån den dag som du vill sälja bilen.

 

Vem kan låna?

Santander lånar ut pengar till dig som köper bil hos en av Santanders samarbetande handlare, har körkort, samt godkänns i vår kreditprövning.

 

Full flexibilitet

Santander vet att det inte alltid är så lätt att veta vad som händer i framtiden. Därför vill Santander att ditt lån hos oss ska vara flexibelt. Du kan amortera extra för att få en lägre månadskostnad eller kortare lånetid. Självklart kan du alltid lösa lånet när du vill, utan att behöva betala några extra avgifter.

 

Så här fungerar vårt billån:

Låna hos Santander när du köper bil hos en av våra många återförsäljare. Santander finansierar nya och begagnade bilar av alla bilmärken. Låna upp till 80 procent av bilens pris. Resten betalar du kontant eller med en inbytesbil. Lånet kan anpassas till dina behov. Maximal lånetid för nya bilar är 7 år (84 månader) och för begagnade bilar 6 år (72 månader). Bilen får vara högst 20 år när lånet är slutbetalt. Säljaren i bilhallen kan berätta mer, och hjälper dig att ansöka om lånet. Kreditbeskedet får du oftast direkt på plats.

 

Har du frågor som rör billån eller något annat, är du alltid välkommen att kontakta Santanders kundservice.

 

Låneskydd ingår utan extra kostnad

Låneskyddet betalar ditt billån om du blir sjuk eller arbetslös. Det är tillfällen då det är skönt att slippa bekymra sig för sitt lån. Skulle oturen vara framme, så täcker försäkringen månadskostnaden för lånet, det vill säga både ränta, amortering och avgifter. Vid dödsfall går låneskyddet in och betalar hela den återstående skulden.

 

När du tecknar ett billån hos Santander ingår alltid låneskydd i upp till fyra månader, helt utan extra kostnad. Efter tre månader kontaktar vi dig, och du väljer själv om du vill fortsätta.

 

Faktiskt är det så att åtta av tio kunder behåller låneskyddet när gratisperioden är slut. Kanske för att det är en stor trygghet när du som mest behöver det, till en liten kostnad. Försäkringspremien är 6,5 procent av månadskostnaden för ditt lån. Eller enklare uttryckt: Om ditt lån kostar 1 000 kronor i månaden, får du låneskydd för bara 65 kronor extra.

 

Hjälp när du som mest behöver det

Vid arbetslöshet i mer än 30 dagar lämnar låneskyddet ersättning utifrån din månadsbetalning avseende lånet upp till 12 månader per skadetillfälle (maximalt 36 månader vid flera skadetillfällen). Den högsta ersättningen per månad är 11 000 kronor. Detta gäller dig som är löntagare.

 

Vid hel arbetsoförmåga i mer än 30 dagar lämnar låneskyddet ersättning utifrån din månadsbetalning avseende lånet upp till 12 månader per skadetillfälle (maximalt 36 månader vid flera skadetillfällen). Den högsta ersättningen per månad är 11 000 kronor.

 

Vid sjukhusvistelse i mer än 7 dagar lämnar låneskyddet ersättning utifrån din månadsbetalning avseende lånet upp till 12 månader per skadetillfälle (maximalt 36 månader vid flera skadetillfällen). Den högsta ersättningen per månad är 11 000 kronor. Detta gäller dig som är egenföretagare.

 

Vid dödsfall

löser lånet upp till 350 000 kronor.

 

Vi bryr oss om dig.

Därför vill Santander göra det enkelt för dig att försäkra din bil. När du lånar hos Santander ingår bilförsäkring i två veckor, helt utan extra kostnad. Väljer du att fortsätta med försäkringen så ger Santander dig 50 % rabatt på första halvårspremien.

 

Försäkringen erbjuder Santander i samarbete med Trygg-Hansa, och den innehåller allt du behöver för ett bekymmersfritt bilägande. Förutom allt som vanligtvis ingår i en bilförsäkring finns även två extra, ovanligt bra fördelar:

 

Värdesäkring

Ger dig plus 25 % i ersättning av bilens marknadsvärde vid ersättningsbar totalskada. Återköpet av bilen sker hos anvisad återförsäljare.

 

Drulle

Ger ersättning när du exempelvis tankat bensin i din dieselbil, spillt kaffe eller målarfärg på klädseln eller tappat bort nyckeln.

 

Garanti för ett tryggare begagnatköp

Tyvärr är det ju så att bilar går sönder ibland. Och risken ökar ju äldre bilen blir. Men med Santanders garanti är det lika tryggt att köpa begagnad bil som att köpa en ny.

 

Att teckna garanti för sin bil är ett bra sätt att undvika oväntade kostnader när bilen behöver lämnas till verkstaden. Garantin täcker de flesta fel som kan uppstå i bilens elektriska och mekaniska komponenter. Den gäller både hemma och på bilsemestern – du får hjälp dygnet runt i hela EU/EES-området.

 

Sex månader extra garanti på köpet

Trygghet är bra, men Santander tycker att extra trygghet är bättre. Därför förlänger Santander din garanti med ett halvår, när du tecknar dig på minst tolv månader. Vill du ha garanti i tolv månader, ger Santander dig 18. Väljer du två år, så ger Santander dig två och ett halvt. Vi har nämligen bestämt oss för att Santander alltid vill ge våra kunder lite mer.

 

Vill du teckna garanti?

Santander samarbetar med två av Sveriges ledande garantibolag: Solid och Auto Concept. Fråga din bilsäljare så får du hjälp att teckna produkten.

 

För ytterligare information gå in på

Santanders hemsida

Copyright © All Rights Reserved to

FordonsCompaniet RN AB